Szenior OB 2022 beszámoló


A Portioli támogatásával került megrendezésre a hétvégén a Gosztonyi István Szenior Országos Bajnokság a City Squash Clubban. Rekord (85) nevezés érkezett, a hölgyeknél 15 fővel. Minden kategóriát meg tudtunk rendezni, többen mindkét napon elindultak. A legidősebb játékos Turay Attila 83 évesen is felvette a versenyt a 65+ kategóriában.
Szombaton a 35+, 45+, 55+ és 65+ kategóriák kerültek megrendezésre.
A 65+-ban a 8 fős táblán Monda László szerezte meg a bajnoki címet, Képes Gábor ellen győzött a döntőben. A harmadik helyért Petrusz János döntő szettben győzte le Dr. Barna Istvánt. 
55+ kategóriában 5 fő körmérkőzést játszott. Krasznai Gábor magabiztosan nyert korosztályában. A 2.-3. helyért folytak komoly izgalmas mérkőzések. A sérülten versenyző Nagyiványi György csúszott le a dobogóról és a nagyon jó formában játszó Forrási Zsolt szerezte meg a második helyet Király Zsolt előtt.
45+ -ban a legnépesebb 16-os táblán Kovács Zsolt szettveszteség nélkül nyerte meg a versenyt. Rabi Illés lett a második és a harmadik helyet Szalay Zsolt szerezte meg, akinek már az első fordulóban komoly ellenfél jutott, nagy meccsen 3/2 arányban győzőtt Bednár Laci ellen. Gál Péter CSC versenyzőnk, aki sajnos az első fordulóban mindjárt az  első kiemelttel került össze, remek játékkal a többi meccsét megnyerve 9. lett.
35+ legifjabb kategóriában Szabóky Márton férfi csapatunk tagja negyedszerre lett a korosztály győztese. Idén Muth Lórántot kellett a döntőben legyőznie. Harmadik helyet Szécsi Dávid szerezte meg, Bottyán István ellen diadalmaskodott.

A vasárnap a hölgyekkel indult, ők képviselték a legnépesebb táblát 15 fővel. Már az első forduló izgalmakat hozott. A második kiemelt Babos Piroska csak döntő szett 11/9 re győzött a City Squash Clubos Csomor Edina ellen, aki először versenyzett a Szeniorok között, többi mérkőzését megnyerve végül vigaszág győztes 9. lett. A várakozásoknak megfelelően Udvardi Leonóra és Guti Judit jutott a döntőbe. Szinvonalas mérkőzésen Nóri tudott nyerni 3/1-re. A harmadik helyért Babos Piroska Csík Mónikát verte ugyancsak 3/1 arányban.
60+-ban Nagyiványi Gyuri sérülés miatti távolmaradásával Horváth Tibornak könnyebb dolga volt a győzelemre, Sódar Lászlónak azért egy szettet sikerült hozni ellene a döntőben. A harmadik helyet a hazai pályán versenyző Dr. Soós István szerezte meg, aki Rubányi Pétert verte 3/1-re.
50+ kategóriában nagyon erős mezőny jött össze. Kovács Zsolt esélyesként ebben a korosztályban sem talált legyőzőre, így két bajnoki címmel ő lett a hétvége legeredményesebb játékosa. Második Nagy Péter Bálint, harmadik Rabi Illés lett, aki a szombati ezüst mellé nyert egy bronzot is. 
40+-ban Lőrinczi Attila és Krasznai Gábor mérkőzése hozott fordulatokat. Gábor 2/0 ra elhúzott, de Attila kiegyenlített, viszont a döntő szettre már elfogyott az ereje, így Gábor jutott a legjobb 4 közé, majd Ország Péter legyőzésével a döntőbe, ahol Pásztor Gergely várt rá. A döntő aránylag sima mérkőzésnak nézett ki egészen a második szett végéig. Gábor 5/10 ről megnyerte a szettet így kiegyenlített, de a következő 2 szettben Geri már jobban összpontosított és megérdemelten nyerte meg a kategóriát.
Az eredményhirdetés előtt megtapsoltuk a jelen lévő Chukwu Hannát az egész éves kimagasló teljesítményéért, ő adta át a díjat a hölgyeknek. 

Az eredményhirdetésekkor az év sportolóit is díjaztuk, az elmúlt 2 év eredményei alapján:
Hölgyek: Udvardi Leonóra
65+ Képes Gábor
60+ Nagyiványi György
55+ Krasznai Gábor
50+ Rabi Illés
45+ Kozma János
40+ Pásztor Gergely
35+ Szabóky Márton

A verseny alatt igyekeztünk jó házigazdák lenni. A Portioli jóvoltából barista által készített különleges kávékat kóstolhattunk, köszönet érte Boros Robinak, akinek a támogatása nélkül ez a verseny nem valósult volna meg. 3 tepsi zserbóm ezen a hétvégén is nagy sikert aratott. Recept bármikor elkérhető, de a versenyzők inkább fogyasztani akarják, mint elkészíteni. (pedig nem is olyan bonyolult). A teraszon mindkét napon Püski József bográcsban készített pörköltjeivel igazi házias ízeket kaptunk. (Büszke vagyok a férjemre, hogy ezt bevállalta) Köszönet a szarvashúsért Simon Zsoltnak. Volt ruha próba is a nemzetközi versenyekre készülve és a Püski házi pálinkák is sikert arattak. A helyezetteknek átadott gyönyörű kézzel festett kerámia érmek, kupák, vázák biztosan előkelő helyre kerülnek a vitrinekben.
A Kékesi Zsuzsi által nagyon jól szervezett szenior társaság igazi összetartó csapat, remek hangulatot teremtettek végig a versenyen, jó volt köztük lenni. Sikerült egy igazi társasági eseményt lebonyolítanunk, ahol a játék a bajnoki címek és év sportolói díjak elnyerése mellett a jókedv és összetartozás volt a meghatározó. Zsuzsi nagy lelkesedéssel fantasztikus munkát végez, köszönjük a segítségét, sok fotót, beszámolót. Országh Peti jóvoltából az eredmények folyamatosan frissültek, köszönet érte. A főbíró Tóth Béla is tökéletes munkát végzett, pörgött a verseny, végig vidáman és határozottan lépett föl, köszönjük.
És végül szeretnék gratulálni minden indulónak és megköszönni mindenkinek, aki eljött és megtisztelt minket jelenlétével. Hajrá Szeniorok, csak így tovább!
Részletes eredmények a versenynaptárban: www.squash.hu

Böhm Gabriella  

Kövess minket
a Facebookon!

Kosár

Menü

Webshop

Táskák
Gripek
Bérletek
Tollas
Széchenyi 2020Széchenyi 2020