Évzáró verseny beszámoló


Rendhagyó módon az év utolsó hétvégéjén rangos versennyel és díjátadóval zártuk az évet. Az utóbbi évek országos bajnokságainál magasabb színvonalú versenyt sikerült megrendeznünk.
A City Squash Club kezdeményezésére meghirdetett eseményre nagy volt az előzetes érdeklődés, hamar beteltek a 16-os táblák, még a hölgyeknél is.
Gratulálunk  City Squash Club játékosainak: Püski Lénárd 3., Simon Dániel 4., Tóth Miklós 6., Konfár Tamás 8., Szabóky Márton és Rózsa Barnabás 9-10. lettek.
 


Az ország jelenlegi legjobb női játékosai nagyon örültek a lehetőségnek, jó volt újra együtt látni őket. A papírforma szerint az 1-4 kiemeltek jutottak az elődöntőbe, ahol Kiss-Máté Csenge döntő szettben tudta hozni az elődöntőt Juhász Nóra ellen és Csókási Gabriella Szécsi-Páj Lindát győzte le a döntőbe jutásért. A döntő óriási csatát hozott, döntő szett végén is kiélezett volt a küzdelem, de végül az utolsó pontok Gabcsinak sikerültek jobban, a bronzérmet Juhász Nóri szerezte meg (A díjazásért hálás köszönet a Jazz TV-nek, Aradi Beöthy Péternek)
A férfi „A” kategóriában a magyar férfi ranglista teljes mezőnye pályára lépett, így kiderült ki milyen formában van, mennyit fejlődött az évben. A legnagyobb meglepetést Takács Benedek produkálta, aki a döntőben 2-0 ra vezetett az utóbbi években verhetetlen Farkas Balázs ellen. Fantasztikus befejező ütésekkel, látványos játékkal ráijesztett Balázsra, de a hatszoros országos bajnok összeszedte magát és megfordítva az eredményt megnyerte a versenyt, melyre az M4 Sport is kilátogatott és láthattunk egy kis összefoglalót a szilveszteri sporthírekben. (A férfiak díjazásáért óriási köszönet Fülöp Sándornak)
A hétvége legsportszerűbb gesztusa a 3. helyért vívott mérkőzésen született. Püski Lénárd 2/0 10-6-os állásnál olyan szeretcsétlenül ütközött Simon Dániellel, hogy nem tudta folytatni a játékot fejsérülés miatt. Dani lemondott a győzeleről, így Lénárd állhatott a dobogó legfelső fokára. Köszönjük Dani, minden tiszteletünk a Tiéd!
A férfi „B” kategóriát a szegedi Jeszenszki Zoltán nyerte magabiztosan, őt a jövőben az „A” versenyekre várjuk. A harmadik helyet döntő szettben Szécsi-Páj Linda szerezte meg az első kiemelt Lóczy Attila ellen.
A férfi „C” kategóriát a tapasztalt Krasznai Gábor nyerte meg. A fiatal Gulyás Attila az első kiemelt Bottyán Istvánt és a rutinos Valló Zoltánt is legyőzve egészen a döntőig jutott. A bronzcsatában Valló Zoltán a junior egri Vida Benjamint győzte le nagy csatában 3/2-re.
A férfi „D” kategóriában az esélyen junior tatabányai Jámbor Ákos lett a győztes.

Szombat este megtartottuk a díjkiosztó ünnepséget. Oszkó Péter elnök neten bejelentkezve tartott egy kis beszédet a 2023-as évről és a jövő évi tervekről. Püski Lénárd junior szövetségi kapitány számolt be az év junior eseményeiről, majd Krajcsák Márk a felnőtt és Kékesi Zsuzsanna a masters történésekről tájékoztatta a jelenlévőket.
Ünnepélyes keretek között új fantasztikus főtitkárunk Kékesi Zsuzsi méltatásai mellett díjazásra kerültek az év sportolói és edzői. Czakó Vince sporttörténelmet írt a kölni SS verseny megnyerésével, Juhász Nóra alaposan odatette magát idén a nemzetközi mezőnyben, így rendhagyó módon juniorok lettek sportágunkban a 2023-as év kiemeltjei.
Az év edzői díj megosztásra került Török András Albert és Püski Lénárd között. Mindketten más-más módon, de rengeteget tettet a juniorok fejlesztése terén és nagyban hozzájárultak a sikerekhez.
Végül, de nem utolsósorban megköszöntük a szponzorok támogatását. Díjaztuk Vass Zoltánt (ÉLTEX), aki a magyar squash egész történetének legbőkezűbb támogatója, rengeteget köszönhetünk neki, és számítunk rá a szövetség tagságában. Díjaztuk Koszty Tamást (Nissan Centrum) és Oszkó Pétert (Oxoholding), akikre szintén önzetlenül számíthatunk folyamatosan évek óta.
Ezúton szeretnék köszönetet mondani, minden edzőnek, szülőnek, játékosnak, támogatónak, akik segítették, hogy ez a mi telkes squash családunk minél sikeresebb és összetartóbb legyen.
Kívánom, hogy évről-évre egyre nagyobb sikereket érjünk el! Hajrá magyar Squash!
(részletes eredmények, végeredmény: www.squash.hu)
 

Kövess minket
a Facebookon!

Kosár

Menü

Webshop

Táskák
Gripek
Bérletek
Tollas
Széchenyi 2020



Széchenyi 2020